Дуръс
Дуръс (Драч, Дирахиум, Епидамнос) е сред най-старите албански градове, основан в 627 г. пр.н.е. Интересни исторически забележителности, които могат да се видят тук, са двореца на крал Зог, римският амфитеатър с раннохристиянски параклис, византийският площад (Ротондата), римските терми, както и много бункери.
Съвременният курорт предлага чудесни условия за морски отдих, с което привлича стотици хиляди туристи всяка година.
 
Великден в Албания
Близка и непозната.
Тръгване на: 16 Ап 2020  |  Връщане на: 20 Ап 2020
Тук ще срещнете  невероятна смесица от култури и цивилизации,което прави тази страна уникално място за нови изживявания.
 
Препоръчано от клиенти    |
Автобусна програма
|    На запитване
5
дни
от
340
лв.
Цената включва:
* Транспорт по описания маршрут.
* 3 нощувки със закуска и вечеря в хотел по избор в района на Дуръс.
*  нощувки със закуска и вечеря в хотел Enkelana 3*, Поградец.
* Медицинска застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица до 65 години.
* Кратък престой в Скопие на отиване и в Охрид на връщане.
* Представител на туроператора.
 
Ден 1. Тръгване от София
Ден 2 Круя - Тирана
Ден 3. Дуръс
Ден 4. Берат
Ден 5. Завръщане
Отпътуване от Пловдив в 03.00 oт Пловдив (ОМВ Санкт Петербург), от София в 05.00 ч. от (Александър Невски). Пътуване по маршрут София - Гюешево - Скопие- Тетово - Струга - Елбасан – Охрид - Дуръс (600 км). Кратък престой и свободно време в Скопие. Пристигане в Дуръс следобед. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.
Ден 1. Тръгване от София
Отпътуване от Пловдив в 03.00 oт Пловдив (ОМВ Санкт Петербург), от София в 05.00 ч. от (Александър Невски). Пътуване по маршрут София - Гюешево - Скопие- Тетово - Струга - Елбасан – Охрид - Дуръс (600 км). Кратък престой и свободно време в Скопие. Пристигане в Дуръс следобед. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.
Ден 2 Круя - Тирана
Закуска. Свободно време или по желание еднодневна eкскурзия до старата и нова столици на Албания - Круя и Тирана (доп. заплащане). Историческия град Круя съчетава на едно място природа, история и археология. През 879 г. той се явява значим епископски и византийски център, а през 1190 г. е седалище на княжеството Арбери. През XV век под лидерството на Скeндербег градът става символ на съпротивата срещу турците. Едноименната крепост в него е приютила на територията си етнографски музей, помещаващ се в типична къща от XVIII век и музеят на Скeндербег, посветен на националния герой и неговите подвизи. Свободно време за посещение на традиционен албански пазар, където ще имате възможност да се запознаете с местните традиции и начин на живот. Пазарът представлява улица обсипана с малки сувенирни магазини, дървени автентични постройки и множество кафенета. Отпътуване за столицата Тирана - сърцето на Албания. Основан през 1614 г., градът в момента се развива с бързи темпове, има съвременна архитектура и предлага на своите гости сърдечно гостоприемство. Екскурзионна програма с разглеждане на джамията на Етем бей, паметника на Георги Кастриоти Скендербег, централния площад, сградата на операта и националната библиотека, часовниковата кула, която е символ на града, университета и православната автокефална църква „Възкресение”. Тя е третият по големина православен храм в Европа, построена по подобие на великолепната църква „Света София” в Истанбул, съхранила и до днес светите мощи на Св. Йоан Владимир и Св. Кузма Етолийски. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
Ден 3. Дуръс
Закуска. Свободно време или по желание еднодневна eкскурзия до манастира Арденица и античния град Аполония. Отпътуване за манастира Рождество Богородично в Арденица. В миналото манастирът е бил истински духовен център на Православната църква. Разположен е на важен участък от пътя Изток-Запад. Главният манастирски храм ("католиконът") е изписан през 1744 г. от известните иконописци от Корча ­ братята Константин и Анастас Зограф. Посещение на крепостта и на някои от старите джамии и църкви.
Отпътуване за Аполония-античен древногръцки град, пристанище в Южна Албания, разположен на морския път от Коринт покрай Корфу на север. Градът е основан през 588 г. пр.н.е. на десния бряг на река Вьоса. Аполония е крепост и търговски център, от който тръгва в североизточна посока южния ръкав на римския военен път Виа Егнация. Аристотел предава, че Аполония се управлява от олигархичен режим, който сече собствени монети и търгува с роби-илири. В края на Античността Аполония опустява.
Връщане в хотела в Дуръс. Вечеря. Нощувка.
Ден 4. Берат
Закуска. Освобождаване на хотел и отпътуване за Берат - „градът на хилядите прозорци” или или „културно-историческото сърце на Албания”. Името на града идва от българското Белград, Белиград – заради белият камък, от който са построени къщите и крепостта, реката, която тече покрай града, се казва Osum, християнският квартал на хълма срещу крепостта се казва Горица. Градът е бил е част от Първата и Втората българска държава. Берат е град-музей с древна история, тясно свързана с българската история, включен в списъка за световнотокултурно и природно наследство на ЮНЕСКО.Пристигане в Поградец. Градът е разположен на брега на Охридското езеро. Името му произлиза от наименованието на средновековната крепост Градец, която се е намирала на хълм над днешния град. На мястото, където през Средновековието е била изградена крепостта Градец, в по-древни времена пък е имало старо Илирийско селище. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.
Ден 5. Завръщане
Закуска. Освобождаване на хотел и отпътуване за България. Кратък престой и свободно време в Охрид. Пристигане вечерта.
Допълнителна информация:
*  Мед. застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица от 65 до 69 години - доплащане 10 лв.
* Мед. застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица от 70 години до 79 години - доплащане 20 лв.
*  Застраховка „Отмяна на пътуване“ от 1,5до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Алианц България“, гр. София, бул. „Княз Ал. Дондуков“ № 59, ЕИК 040638060, тел. 02 930 23 55
* Туристическа такса в размер на 1 евро / около 2 лева  на човек на ден.
* Доп. Екскурзиите се провеждат при 30 записани
* Такси за посещаваните обекти;
 
Допълнителни услуги:
Обща туристическа информация

Отпътуване от София от площад Александър Невски в 5часа сутринта по маршрут Гюешево - Скопие- Тетово - Струга - Елбасан – Охрид - Дуръс.

Настаняване в хотел FAFA PREMIUM 4*
Разположение:
Хотелът се намира на 30 км. от летище Майка Тереза, на 12 км. от центъра на Дурас, на брега на морето. Построен на обща площ от 20000 кв.м.

В стаите:
Хотелът разполага с общо 159 стаи, от които 98 стандартни стаи, 12 фамилни стаи и 49 суита. Всички стаи са оборудвани с климатик, телевизор, телефон, баня с душ или вана, сешоар, мини бар, сейф.

На територията на хотела:
3 ресторанта, 3 бара, 2 открити басейна, плажен волейбол,конферента зала, паркинг, Wi-Fi интернет.
Безплатни услуги: паркинг, Wi-Fi интернет на лоби, рецепция, бар и ресторант.
За децата: детски басейни, детска площадка
Платени услуги: фитнес.
Плаж: собствен пясъчен. Чадъри и шезлонги на плажа и басейна - безплатно.

Хранене:
HB- Закуска и вечеря
 
Парична единица: ALL (леки)
Разменна валута: щатски ALL (леки), евро
Говорими езици: албански , английски
Визов режим за българи: не
Влизане в страната: с лична карта
 
Бързо запитване
Запитване