Занзибар
Занзибар (Zanzibar) е полу - автономна част от Обединена република Танзания, Източна Африка.Представлява архипелаг в Индийския океан, намиращ се на 25 - 50 километра от крайбрежието на континента. Съдържа два големи острова – Унгуджа и Пемба и множество малки острови. В миналото Занзибар е била отделна държава с дълга търговска история в рамките на арабския свят.
 
Екзотична почивка на остров Занзибар
„Сред бели пясъци и кокосови орехи“
Тръгване на: 31 Март 2020  |  Връщане на: 08 Ап 2020
С  тази екскурзия ще откриете един нов свят, недокоснат от цивилизацията!
Препоръчано от клиенти    |
Самолетна програма
|    На запитване
9
дни
от
3321
лв.
Цената включва:
такси по маршрута София – Истанбул – Занзибар – Истанбул – София с включен багаж до 40кг разпределен в 2 отделни куфара или един с максимално тегло от 30кг и 7 кг ръчен багаж на човек;
* 7 нощувки в избраният хотел на избрания пансион;
* Ранно настаняване веднага след пристигане;
* Късно напускане на 07 Април до часа за трансфер около полунощ;
* Трансфери летище-хотел-летище;
* Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на човек със ЗАД „Армеец“;
* Посрещане на място от представител на фирмата партньор в Занзибар;
* Представител от туроператора при минимум 15 пътуващи;
 
ДЕН 1 – 31.03.2020 София - Истанбул
ДЕН 2 – 01.04.2020 Истанбул – Занзибар
ДЕН 3 – 02.04.2020 Занзибар
ДЕН 4 – 03.04.2020 Занзибар
ДЕН 5 – 04.04.2020 Занзибар
ДЕН 6 – 05.04.2020 Занзибар
ДЕН 7 – 06.04.2020 Занзибар
ДЕН 8 – 07.04.2020 Занзибар
ДЕН 9 – 08.04.2020 Занзибар – Истанбул - София
Отпътуване от София за Занзибар с редовен полет на авиокомпания Turkish Airlines по маршрута София – Истанбул - Занзибар в 16:00 ч. Кацане в Истанбул в 17:15 ч.

 
ДЕН 1 – 31.03.2020 София - Истанбул
Отпътуване от София за Занзибар с редовен полет на авиокомпания Turkish Airlines по маршрута София – Истанбул - Занзибар в 16:00 ч. Кацане в Истанбул в 17:15 ч.

 
ДЕН 2 – 01.04.2020 Истанбул – Занзибар
Полет за Занзибар в 19:50 ч. Кацане в 03:10 ч. Посрещане от представител на местния туроператор на летището в Занзибар и трансфер до избраният хотел. Настаняване веднага при пристигане. Закуска и вечеря. Нощувка.

 
ДЕН 3 – 02.04.2020 Занзибар
Закуска. Свободно време и запознаване с възможностите за допълнителни екскурзии на острова. Възможност за сафари и посещение на национален парк “Селъс“ в Танзания с една нощувка в парка и 2 включени сафари приключения ( срещу допълнително заплащане предварително от България ).


 
ДЕН 4 – 03.04.2020 Занзибар
Закуска. Свободно време или полудневно посещение на столицата на острова – Стоун Таун (около 4ч). Една прекрасна полудневна разходка през историята на острова, която ще ви покаже най-интересните забележителности и историческо наследство на Занзибар. Обиколката започва от пазара на града, който датира от 1904г и, от който можете да си закупите свежи зеленчуци, плодове и риба. Следващото място е англиканската църква построена през 1873г на мястото, където са се продавали роби. Продължаваме обиколката със Султанския дворец от 1890г, използван за резиденция на членове на султанското семейство. Ще видим и Палатата за церемонии, която е строена през 1883г за провеждане на кралски церемонии. Ще минем и покрай сградата на предшния Английския клуб. Ще спрем да се насладим на дебелата сянка на Forodhani парк, който е любимо място за почивка на местните жители. И накрая – Старата крепост, която е построена от арабите за отбрана срещу нашествието на португалците (срещу допълнително заплащане и при минимум 10 туриста – 60 евро). Следобед – свободно време за плаж и почивка. Вечеря и нощувка.

 
ДЕН 5 – 04.04.2020 Занзибар
Закуска. Предлагаме ви целодневна екскурзия Синьо сафари (около 6ч, срещу допълнително заплащане и при минимум 10 туриста – 95 евро / 186 лева ). Целодневният тур се провежда в южната част на острова. Отпътуване към селището Фумба, от където ще се качим на дървената ръчно направена яхта, с която ще се придвижваме днес в защитената зона на залива Minai. Ще имаме възможност да се гмуркаме, да плуваме в кристалните води на океана, ако имаме късмет ще видим и делфини, ще правим слънчеви бани на някой от пясъчните коси насред океана, и ще се любуваме на кораловите рифове с оборудване, което може да получим на място (безплатно). По време на прилива, ще отидем до скритата в мангровите гори на остров Kwale лагуна. Ще се върнем във Фумба с традиционното за местните плавателно средство – ръчно изработена лодка с платно. В цената има включен обяд с безалкохолни напитки и бира, както и местни морски специалитети, приготвени специално за вас като риба, калмари, омари, също така и много богато разнообразие на екзотични плодове. Препоръчително е да носите непромокаеми торби за вещите си, както и водоустойчиви и калъфи за фото апарати и телефони. Връщане в хотела късния следобед около 17:30ч. Вечеря и нощувка.

 
ДЕН 6 – 05.04.2020 Занзибар
Закуска. Възможност за полудневен тур „Занзибар – островът на подправките“ (около 3 часа, срещу допълнително заплащане и при минимум 10 туриста – 38 евро) / 74 лева. . Когато чуете за Занзибар, първата асоциация са подправките - карамфил, канела, пипер и много други. Те са купувани от султаните на Оман и една от причините за начало на търговията с роби. Можете да видите плантациите с подправки в непосредствена близост до Стоун Таун и ще се включите в екскурзия, която ще изпълни сетивата ви с ароматите на пресните билки.  По време на обиколката ще получите детайлно описание на разнообразни подправки, както и на приложенията им в кулинарното изкуство и козметиката. Ще бъдете впечатлени, както от огромното разнообразие подправки, които се произвеждат, така и от лечебните им свойства, спомагащи изцеряването на различни заболявания. Ще можете да закупите и подправки и извличаните от тях масла на преференциални цени. Препоръчително е консервативно облекло – дамите трябва да носят дълги панталони или поли, както и да са с покрити рамене. Свободно време, вечеря и нощувка.

 
ДЕН 7 – 06.04.2020 Занзибар
Закуска. Днес можете да изберете екскурзия до Затворническия остров (3 часа, срещу допълнително заплащане и при минимум 10 туриста – 49 евро) 96 лева. Островът се вижда от Стоун Таун и се намира на около 30 мин път с лодка. Изключително приятно място за релакс, почивка или гмуркане, обиколката ще се хареса на всеки, който иска да разнообрази престоя си. Островът носи името си от затвора, който е простроен на него през 1893г, но никога не е бил използван по предназначение. Голямата атракция на острова са огромните костенурки, онесени тук от Сейшелите от Шейх Саид Маджит през 20-те години на 19в. Връщане в хотела. Препоръчително е да носите непромокаеми торби за вещите си, както и водоустойчиви и калъфи за фото апарати и телефони. Моля не пипайте и не хранете костенурките. Вечеря и нощувка.

 
ДЕН 8 – 07.04.2020 Занзибар
Закуска. Опционална полудневна разходка до парка Jozani (около 3ч, срещу допълнително заплащане и при минимум 10 туриста – 53 евро / 104 лева ). Намиращ се на около 35 км юго-западно от столицата, на около 1000 хектара площ, това е най-голямата защитена зона на острова, в която преди години е можело да се видят леопарди и антилопи. Днес на територията на парка се намира една от най-застрашените популации на червените маймуни колобуси. Те са изключително фотогенични и приятелски настроени, и ще можете да ги видите отблизо. Друго интересно място за посещение тук е мангровата гора. Връщане в хотела. Вечеря. Освобождаване на стаите вечерта и късен трансфер до летище.  

 
ДЕН 9 – 08.04.2020 Занзибар – Истанбул - София
Отпътуване за летището около полунощ за полет до Истанбул в 04:05 ч. Кацане в Истанбул в 12:55 ч. Полет до София в 19:25 ч. Кацане в София в 20:45 ч.
 
Допълнителна информация:
* Виза за Танзания – 50 щатски долара на човек / 89 лева  (издава се онлайн предварително от България);
за визата са необходими: сканирано цветно копие на паспорта с валидност поне 6 месеца от датата на връщане от пътуването; попълнена визова анкета (предоставя се от туроператора);* Градска такса - 1 USD / 2  лева  на човек/на нощувка (заплаща се на място);
* Доплащане за всичко включено в хотелите на о-в Занзибар (по желание);
* Допълнителни екскурзии на о-в Занзибар, невключени в цената;
* Лични разходи на място;
* Допълнителните екскурзии;
* Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма със ЗАД Армеец, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва най-късно до 5 календарни дни, считано от датата на внасяне на депозит. Размерът на застрахователната премия ориентировъчно е около 3% от застрахованата сума. Повече информация в офиса на фирмата.
 
Допълнителни услуги:
Обща туристическа информация
Полети
Заминаване
Полет Излита / час Каца / час Авиокомпания
София – Истанбул   16:00 17:15 Turkish Airlines
Истанбул – Занзибар 19:50 03:00 Turkish Airlines
Връщане
Полет Излита / час Каца / час Авиокомпания
Занзибар – Истанбул 04:05 12:55 Turkish Airlines
Истанбул – София 19:25 20:45 Turkish Airlines

Всички допълнителни подробности по програмата ще намерите в брошурата .
Парична единица: Занзибарски риал
Разменни валути: Танзанийски шилинг, USD
Говорими езици: суахили, английски
Визов режим за българи:да
Влизане в страната: с международен паспорт 

 
Бързо запитване
Запитване