Изучавай, мечтай, откривай ...

  

Описание

Опознайте Делтата на Дунав

СВЯТ НА РОМАНТИКА И КРАСОТА

20.07 – 22.07.2018 г.

Мечта е пътят сред "игривия хаос" от вода и суша, където властват природните закони, сътворили Дунавската делта - светът на романтиката и красотата. Преди да усети ласкавата прегръдка на морето, Дунава се е "разлял" на цели пет милиона декара площ или на 5 хиляди квадратни километра. Дунавската делта - райско кътче на земята, оприличавано картинно на пъстра мозайка от вода и суша. Тук природата е раздиплила цялото си очарование и величие - непогазена земя, неразмътена вода, ненаплашени птици и …дивни по хубост места.

Но какво е делта?

Определят я като "наносен остров при устието на голяма река, която се разклонява на отделни ръкави".

Точно такава е Дунавската делта. Тя има три ръкава: Килийският е най-северния и служи за граница между бившия Съветски съюз, дълъг е 10 км, а ширината му е от 300 до 700 метра. Не става за корабоплаване, защото носи твърд отток и се затлачва.

 

Цена на човек в двойна стая - 186 лв. при минимум 35 туристи, при по-малко от 35 човека доплащане 10 лв.

Цена за дете под 12 год. – 93 лв.

Доплащане за единична стая – 40 лв.

 

Цената включва:

  • транспорт с автобус;
  • 2 нощувки със закуски Тулча - Hotel Delta 3*;
  • посещение на музея „Делтата на река Дунав“ ;
  • екскурзоводско обслужване по маршрута;
  • медицинкса застраховка.

 

Цената не включва:

  • разходка с корабче по делтата на река Дунав с включен рибен обяд – 70 лева. Турът се заявява и заплаща при записването;
  • вечеря на блок маса в ресторанта на хотела 25 лв , без напитки – заявява се и се заплаща при записване;
  • входна такса за музея „Делтата на река Дунав“ - 15 леи.

Депозит в размер на  30% и заплащане на остатъка от сумата 20 дни преди пътуване.

Всички цени се заплащат в лева по курса на БНБ за деня в брой, по банков път. Върху офертните цени не се начислява ДДС. Фактури се издават с неначисляване.

АСПРО МГ ЕООД има сключена Застраховка “ Отговорност на туроператора” по смисъла на чл.42 от Закона за туризма, полица 1329170068000007/13.03.2018 г. на „Дженерали Застраховане“ АД.

АСПРО МГ ЕООД предоставя възможност за сключване на застраховка „Отказ при пътуване“ при желание от страна на потребителя.

 

 

 


1 ден. Среща на паркинга на централна жп гара Русе в 6:45 ч. Отпътуване за Румъния в 7:00. Пристигане в Браила около 12:00 ч. Време за обяд. Посещение на историческите места, които пазят спомена за българското присъствие в града - паметника на Христо Ботев, църквата "Възнесение Господне", паметната плоча, където е била хъшовската кръчма на Странджата. Отпътуване за Тулча. Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.

2 ден. Закуска. Свободен ден или по желание срещу допълнително заплащане разходка с корабче по Дунав с включен обяд, продължителност около 6 часа. Делтата на река Дунав е най-голямата делта в Европа с площ от 3446 кв.км. Заради своето биологично разнообразие, от 1991 г. делтата на р. Дунав е част от световното природно наследство на ЮНЕСКО. Завръщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

3 ден. Разглеждане на  археологическия музей и аквариума в Тулча. Аквариумът е една от най-големите туристически атракции на града и е част от Музейния еко-туристически център "Делтата на Дунав". Центърът предлага на своите посетители богата постоянна експозиция и различни временни изложби, представящи флората и фауната характерна за биосферния резерват Делтата на Дунав. Аквариумът е оборудван с модерна инсталация и има вместимост 150 тона вода. Посетителите ще имат възможността да наблюдават колекция от различни видове морски и речни видове риби, както и специална колекция от индонезийски корали. Разглеждане на Българската църква Св. Георги от 1857 г. 12:00 Отпътуване за България.


Файл: Изтегляне на файла

За контакти

Агенция: MG Travel
082/84 07 07, 082/83 88 98
Код: 7000
гр. Русе, ул. Муткурова 36А
„Опознайте Делтата на Дунав” - СВЯТ НА РОМАНТИКА И КРАСОТА„Опознайте Делтата на Дунав” - СВЯТ НА РОМАНТИКА И КРАСОТА„Опознайте Делтата на Дунав” - СВЯТ НА РОМАНТИКА И КРАСОТА
MGtravel © 2012