Изучавай, мечтай, откривай ...

  

Описание

Шри Ланка е една истинска изненада. Зелени пейзажи, вкусна храна, останки от древни светове и любопитни местни традиции.  Ако търсите екзотика и се чудите кое да е следващото място, което да посетите, няма да сбъркате, ако се насочите към островната държава.

 

Тур на Шри Ланка и почивка на Малдивите

С полет от Букурещ до Коломбо и Мале

2.04.2018 – 12.04.2018

4 нощувки в Шри Ланка, 5 нощувки на Малдивите / 11 дни

 

Цена на възрастен настанен в двойна стая в зависимост от избрания хотел на Малдиви:

Hotel Adaaran Select 4* стая супериор ALL – 2750.00 $

Hotel Paradise Island Resort 5* стая супериор НВ – 2600.00 $

Hotel Kurumba Maldives 5* стая супериор НВ – 3120.00 $

Цена за трети възрастен и дете – на запиване !

 

***Всички цени се заплащат в лева по курса на БНБ за деня по банков път или в брой. Върху офертните цени не се начислява ДДС. Фактури се издават с неначисляване.

 

Цената включва: 

*Трансфер Русе – летище Букурещ – Русе

*Самолетен билет: Букурещ – Коломбо - Мале – Букурещ

*Tрансфер летище Коломбо – хотел  – летище Коломбо

* Трансфер Летище Мале – хотел - Мале

* Всички обиколки в Шри Ланка с местен екскурзовод
* 4  нощувки в хотел от веригата Ceylon Best Holiday 4*+ на база HB в Шри Ланка

* 5 нощувки в избрания от Вас хотел  на Малдивите
* Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро

* Водач от MGTravel при минимум 20 души 

 

Цената НЕ включва: 
* Допълнителни екскурзии по желание, заплащат се на място на Малдивите
* Доплащане за застраховка за лица от 70 до 80 г - 3 евро (или 6 лв.).
* Доплащане за застраховка на лица над 80 г - 8 евро (или 16 лв.).
* Възможност за сключване на допълнителен застрахователен договор за покриване на разходите в случай на отказа от пътуване от страна на потребителя и на разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт.

 

Важно: 
* Посочените полети подлежат на промяна, според разписанията на авиокомпаниите. ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност при промяна на полетите.
** Стаите в хотелите са освобождават до 12:00 часа на обяд. Late Check Out се заплаща допълнително.
*** Офертата подлежи на препотвърждение. 
**** Разрешен багаж на пътник: 1 бр., 23 кг., чекиран багажи  и 1 бр., 10 кг., ръчен багаж.

Необходими документи: 

* За осъществяване на пътуването ви е необходим задграничен паспорт с валидност от минимум 6 месеца от датата на отпътуване.

 

Полетно разписание:                Fly  Dubai

Букурещ – Дубай

02.04.2018

15:40

21:25

Дубай – Коломбо

02.04.2018

23:20

05:20 + 1 ден

Коломбо – Мале

07.04.2018

13:35

14:35

Мале – Дубай

12.04.2018

08:35

14:40

Дубай – Букурещ

12.04.2018

19:10

23:30


Програма:

 

Ден 1. (02.04.2018).

Трансфер Русе – летище Букурещ. Полет от Букурещ до Дубай в 15:40. Пристигане в Дубай в 21:25. Отпътуване за Коломбо в 23:20.

 

Ден 2. (03.04.2018). Пинавала – Сигирия.

 

Кацане в Коломбо в 05:20. Посрещане от представител на местната фирма партньор.

Посещение на селцето Пинавала, разположено на  брега на река Маха Ойа. Пинавала е дом на около 90 слона, прибрани от дивата природа. Най-малките са на възраст около 4 месеца. Слонският приют е основан през 1975 г. Тук ще станете свидетели на грижите, които специалистите полагат за обитателите на приюта. Можете да участвате в храненето на малките и да присъствате на ежедневната слонска баня в реката.

Пътуването продължава към Сигирия - една от най-интересните природни и исторически забележителности на Шри Ланка, обект на Световното културно наследство. Сигирия или Лъвската скала се издига живописно на височина от 180 метра над тропическата джунгла. Предстои изкачване до древните руини по стръмна спираловидна стълба, която ще ви отведе до върха на платото, от където се разкриват чудесни гледки. Смята се, че крепостта е била дворец на крал Кашиапа, владял тези земи през 5-ти век. Свидетелство за живота в двореца са великолепните стенописи, съхранени и до днес. Според други теории прекрасното съоръжение е подарък от краля за монасите от култа Махаяна, които обитавали скалните будистки манастири в района. Трансфер до хотела. Вечеря и нощувка.

 

Ден 3 (04.04.2018). Сигирия – Дамбула – Канди.

Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Дамбула - едно от най-впечатляващите места в Шри Ланка. Градът е известен с будисткия пещерен храм със същото име. Скалният храм е построен през 1 век преди н.е. от крал Валагамбаху, а днес  е в списъка на Световното културно наследство на ЮНЕСКО. Комплексът е разположен на върха на планината, на височина 350 м ( около 300 стъпала)

и се състои от пет отделни пещери с над 2000 кв.м. стени и тавани, покрити със стенописи. Това е най-голямата открита досега в света изрисувана площ. Тук ще видите и най-голямата колекция от изображения на Буда – 164 на брой. Най-голямото от тях е колосална фигура, гравирана в скалата, с размери над 14 м. През XII век, по време на управлението на крал Нисанкамала, храмът бил реставриран, а 73 статуи на Буда са били покрити със злато. От този момент той е наричан "Златният Пещерен Храм“. Някои от древните статуи в Дамбула са на възраст над 2000 години.

Oтпътуване за последната кралска столица на Шри Ланка – Канди (70км). По пътя ще посетите градина за екзотични подправки в Матале. Ще разберете защо наричат  Шри Ланка Островът на подправките. С подправките е свързана цялата история на колонизацията на острова. Отглеждат се канела, карамфил, пипер, ванилия, кардамон и много други подправки. Тук се намира и „най-скъпото” дърво в света – сандаловото, с кафяво-сив ствол, с множество гладки и гъвкави клони и приличащи на кожа пурпурно-розови на цвят листа. Ще видите как растат тези плантации, ще научите за тяхното приложение и разбира се ще можете да си закупите от тях.

Маршрутът продължава в посока Канди - древната кралска столица на Шри Ланка, свещено място за будистката вяра. Скрит зад планини и джунгли, над 200 години Канди давал успешен отпор на три колониални държави. През 1815 г градът капитулирал пред англичаните. В миналото името Канди се свързвало с представата за разкош и великолепие. Тук пред вас ще оживеят много от легендите, традициите и фолклора, свързани с митичния град. Вторият по големина град на Шри Ланка е преди всичко със своята известен удивителна реликва - Свещеният зъб на Буда. Той се съхранява в храма Далала Малигава, построен специално за защита на ценната светиня. В продължение на векове право да виждат реликвата имали само кралете и най-висшите държавни служители. Смятало се, че който притежава Зъба, ще властва над страната. Затова той бил винаги добре пазен. Вечеря и нощувка в Kaнди.

 

Ден 4 (05.04.2018). Канди – Нувара Елия.

След  закуска посещение на Кралската ботаническа градина на Перадения – една от най-красивите в Азия. Създадена е през 1821 г.  и е разположена в долината на река Махавели. На площ от 147 акра може да се видят повече от 4000 разнообразни дървета, растения и цветя, в това число редки видове палми, билки, повече от 300 вида орхидеи. Градината е известна и с алеята си от мемориални дървета, посадени от известните личности на различните епохи.

Програмата продължава с разглеждане на фабрика и музей за скъпоценни камъни. В Шри Ланка се добива световно известният син сапфир (Ceylon Blue Sapphire).

Отпътуване за Нувара Елия. По път се разглежда чаена плантация и фабрика, където се прави най-добрия чай в света. Тук може да се проследи целия процес на правене и пакетиране. Дегустация на чист Цейлонски чай.

Нувара Елия e известен като Малката Англия. Заради прохладния си климат и живописно разположение, градчето е най-популярния планински курорт в Шри Ланка. Най-високата планина в страната се намира именно тук – Пидуруталагала 2526 м. Разглеждане на града и настаняване в местен  хотел. Вечеря и нощувка.

 

Ден 5 (06.04.2018). Нувара Елия – Коломбо.

 

Закуска. Отпътуване за Коломбо - перлата на на Шри Ланка. Коломбо е стратегическото пристанище, известно преди повече от 2000 г, завладяно първо от предприемчиви арабски търговци. В началото на XVI в. португалците изгонват местните мюсюлмански жители и установяват пълен контрол до 1796 г, когато на свой ред британците подчиняват града. Богатата история оставя уникален отпечатък върху културния и архитектурен облик на града и до ден днешен. Вечеря и нощувка.                                                                                                                                                                                                                

 

Ден 6 (07.04.2018).

 

След закуска отпътуване за летището за полет до Мале в 13:35. Пристигане на Малдивите и настаняване в избрания от Вас хотел.

 

Ден 6 – 10(07 – 11.04.2018).

 

5 нощувки на базa HB или ALL на Малдивите.

Свободно време - можете да наблюдавате фантастичния подводен живот, да отидете на риболов в открито море или просто да дремете в хамак под сянката на наклонените над водата палми.                                                                                                                                                                                             

 

 

Ден 11. (12.04.2018)

Трансфер до летището в Мале за полет до Букурещ в 08:35.


Файл: Изтегляне на файла

За контакти

Агенция: MG Travel
082838898
Код: 7000
Русе, ул. "Муткурова" 36А
Шри Ланка и почивка на МалдивитеШри Ланка и почивка на МалдивитеШри Ланка и почивка на МалдивитеШри Ланка и почивка на МалдивитеШри Ланка и почивка на МалдивитеШри Ланка и почивка на МалдивитеШри Ланка и почивка на МалдивитеШри Ланка и почивка на МалдивитеШри Ланка и почивка на Малдивите
MGtravel © 2012