Изучавай, мечтай, откривай ...

  

Описание

Одрин  заема второ място в света след Флоренция по концентрация на археологически паметници и забележителности и е бил столица на Османската империя. В града има много любопитни неща за разглеждане.

ЦЕНА от 95 ЛЕВА 

при минимум 30 човека

20.04 – 21.04.2018, 2 дни/ 1 нощувка

 

В цената са включени:

 • транспорт с лицензиран автобус по маршрута;
 • 1 нощувка със закуска в хотел AÇIKGÖZ OTEL, http://www.acikgozhotel.com/
 • пътни и гранични такси, паркинг;
 • водач от MGTravel  по време на пътуването;
 • туристическа застраховка с лимит 2000 евро.

 

Цената не включва:

 • разходи от личен характер;
 • посещение на Музея на здравето с кратък филм на български език.  Вход 5 турски лири.

 

Допълнителна информация:

Начин на плащане:

депозит – 30 % от пакетната цена

доплащане – до 10 дни преди отпътуване.

 

Допълнителна информация :

Необходим документ - валиден международен паспорт.

За лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите  освен международен паспорт се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители - в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 35 пълноплащащи туриста.
Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи –10 дни преди датата на отпътуване.
В Турция  няма визови и санитарни изисквания.  Паричната единица е турска лира TRL.

 


1 ден:
05:30 ч. oтпътуване от Русе от паркинга пред  ЖП гара.
Пристигане в Одрин около 13:30ч. – втората османска столица след Бурса и преди Константинопол /Истанбул/, града на пехливаните (мазните борби) и плодовите сапуни.

Посещение на българската църква „Св.Георги”, в която има уредена етнографска сбирка на предмети и дрехи от бита на беломорските и одринските българи.
Настаняване в хотел AÇIKGÖZ OTEL, http://www.acikgozhotel.com/ , разположен в центъра на града. Разглеждане на символа на град Одрин – джамията Селимие. Джамията на султан Селим II – шедьовъра на архитект Синан, славеща се с красивите си мраморни резби, керамични мозайки и най-високите минарета в страната – 70.9 м. Свободно време за пешеходна разходка в центъра на града, където се намират много магазини на местни марки дрехи и обувки.  Нощувка.
2 ден:
07:30ч. Закуска в хотела. Освобождаване на стаите.
Възможност за посещение на Музея на здравето (музей на Европа за 2007 г.) с кратък филм на български език (Вход: 5 турски лири. Време за разглеждане – 1 час).  Посещение на българската църква "Св Константин и Елена".  Посещение на  ДЕПОТО – складове за перилни препарати и хранителни продукти. Възможност за шопинг в  търговски център MARGY  или  AVM Erasta. Отпътуване за България.

Описаната в програмата поредност на мероприятията са ориентировъчни и могат да претърпят промени в хода на пътуването, без това да ощетява пътуващите.

Забележителности в Одрин:

 • Pеставрираната българска църква ”Св. Георги” - базилика, построена през 1880г. в типичен късно- възрожденски стил,в която има етнографска сбирка на предмети и дрехи от бита на беломорските и одринските българи. .
 • Джамията на султан Селим II е най-посещаваната забележителност в града, шедьовъра на архитект Синан, славеща се с красивите си мраморни резби, керамични мозайки и най-високите минарета в страната – 72 м. Виждат се дори от България! Първоначално джамията е имала 1000 прозорци, но са зазидали единия поради вярването, че 999 е магическо число. Според някои мнения „Селимие джами" надминава по красота дори храмът „Света София" в Истанбул. Интересен е фактът, че джамията е издържала 71 земетресения над  7-ма степен по Рихтер, но оцелява непокътната...
 • Църква „Св. Св. Константин и Елена”. Най-старата българска църква в Одрин. построена през 1869 г. с разрешението на местния паша и със средства на българската общност.
 • Музея на здравето - огромен, много впечатляващ комплекс, построен през 15 век от османския султан Баязид ІІ на брега на река Тунджа – с над сто по-големи и по-малки куполи и две огромни, островърхи минарета. През 2004 год. печели приз „Европейски музей на годината" Основната част от комплекса е болница, но в него има още медицинско училище /медресе/, джамия, приют за гости, турска баня, кухня. Днес, музеят е интересно историческо място, но също и удивително място за релакс. Представител на музея ще Ви посрещне в малка уютна зала с прожекция на филм за комплекса, на фона на изключително приятна успокояваща музика. Восъчни фигури по подобие на Мадам Тюсо пресъздават историята на древната медицина.

Естествено може да хапнете турски дюнер или пък прочутият специалитет таваджигер - запържен черен дроб, приготвен по специална рецепта, свежа салата от различни зеленчуци, пикантен сос и прословутия айрян на комшиите


За контакти

Агенция: MG Travel
082838898
Код: 7000
гр. Русе, ул. Муткурова 36 А
Одрин - градът на шедьоврите, фонтаните и лалетатаОдрин - градът на шедьоврите, фонтаните и лалетатаОдрин - градът на шедьоврите, фонтаните и лалетатаОдрин - градът на шедьоврите, фонтаните и лалетатаОдрин - градът на шедьоврите, фонтаните и лалетата
MGtravel © 2012